Salicylsyra peeling kan hittas med koncentrationer på 5% – 20%. Salicylsyra peeling fungerar genom att lösa upp bindningarna till de döda hudcellerna i det yttre lagret av huden och avlägsnar smuts och talg ur porerna. Salicylsyra har också anti-inflammatoriska egenskaper och förmågan att krympa porstorleken genom att stimulera cellförnyelsen.

Jämfört med alfahydroxi-syror (AHA) så är salicylsyra mer lämplig för fet hud eftersom det är fett- och oljelösligt, vilket ger det förmågan att tränga ner i porerna. Salicylsyra hjälper aknedrabbade med att förminska ytlig ärrbildning. På grund av dess anti-inflammatoriska egenskaper är salicylsyra säkrare än AHA-peeling för känslig hud. Notera dock att salicylsyra kan vara farligt om det andas in i stora mängder, var därför försiktig vid hantering av salicylsyra.

Det bästa resultatet fås av salicylsyra peeling när det används en gång i veckan i en period av 1-2 månader. Salicylsyra peeling för hemmabruk kan köpas online och kostar ca 300-500 kr, och kan då användas för upp till 20 behandlingar. Behandling hos dermatologer kostar från ca 700kr och uppåt för en enda behandling. Instruktionerna för att använda peelingen är simpla och lätta att följa utan mycket förberedelser.

Peelingen bör appliceras på ren hud så det första som ska göras är att rengöra huden, men använd ingen skrubb. Applicera sedan den kemiska peelingen på en bomullstuss och badda tussen mot hudytan. Det kan sticka lite eller mycket beroende på din huds tolerans.

Din hud kommer gradvis att vänja sig vid syran. Lämna syran på i 3 minuter vid första behandlingen och skölj sedan bort den med neutraliseraren. Applicera sedan en allergivänlig fuktighetskräm. Du kan märka av en del hudirritation och fjällning av yttre huden efter peelingen, men det kommer snart att gå över om du använder fuktighetskräm och solskydd med SPF 15 eller högre under dagtid på daglig basis. Solens strålar och andra irritationer som t.ex. röken från rökning kan avbryta hudens läkningsprocess genom att irritera den.

Du kan gradvis bygga upp hudens tolerans genom att lämna syran på huden en minut eller två längre vid varje behandling. Salicylsyra är en relativt säker peeling eftersom den kommer att neutralisera sig själv efter 6-8 minuter vid en koncentration på 20%. Resultatet som fås av en beta hydroxy peeling som salicylsyra är värt besväret, eftersom det verkligen hjälper aknebenägna individer återhämta sig från större porer och oljig hy.

Medan äldre hud avlägsnas så framträder ny mjukare, och smidigare hud. Salicylsyra peeling kan göras hemma till ett lågt pris men tänk på att flaskan inte bör vara inom räckhåll för barn eller husdjur med risk för förtäring. Om du är osäker, kontakta en hudläkare för mer information.

Vill du köpa Salicylsyra?

Vi kan rekommendera två olika butiker för köp av salicylsyra peeling. DermaStore.se och beBeautiful.se. Peelingen från DermaStore är i gel form och enklare att hantera.

Kategorier: Salicylsyra

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *