Att drabbas av akne som tonåring är väldigt vanligt. Det är nästan väntat, som en övergångsrit, att unga vuxna ska drabbas av pormaskar, pustler och de fruktade finnarna. Men medan du åldras så känner du att du borde ha vuxit ifrån tiden med fet och ojämn hy. Dock är verkligheten den att många människor, särskilt kvinnor, upplever akne under hela sina vuxna år.

Problemet med vuxenakne är att huden i allmänhet inte är så motståndskraftig som den var under tonåren, vilket innebär att även en eller två finnar lätt kan lämna märken och förstärka andra tecken på åldrande hud, som fina linjer och rynkor. Det kan vara särskilt besvärligt att bekämpa akne samtidigt som man försöker förbättra linjer och rynkor på samma gång.

Mandelsyra är en av de senaste ingredienserna som har upptäckts för optimal hudvård. Mandelsyra är en AHA-syra som utvinns från bittermandel. Andra AHA-syror som t.ex. glykolsyra kan vara ganska hårda mot huden och göra den röd och irriterad. Mandelsyra skiljer sig från andra alfa-hydroxy-syror gällande detta. Eftersom mandelsyra är en stor molekyl, så tar det längre tid för den att tränga sig in i hudens lager, vilket möjliggör en jämnare behandling.

Medan de flesta alfahydroxysyror är utmärkta mot akne så absorberas dess molekyler ofta snabbt, vilket innebär att de ofta kommer att orsaka rodnad och irritation. Mandelsyra penetrerar huden långsamt och jämnt vilket gör den mycket skonsammare för huden, och den kan användas som hudvårdsbehandling även på den mest känsliga huden, till exempel rosacea.

Mandelsyra är en fantastisk ingrediens för att bekämpa vuxenakne på grund av dess unika antibakteriella egenskaper. Bakterier i tilltäppta porer är den grundläggande orsaken till akne, pustler och pormaskar på hudens yta. Liksom andra AHA  ger den en utmärkt peelingeffekt, rensar rent huden från smuts, bakterier och döda hudceller som ofta täpper till porerna och orsakar akne, men utan den irritation som andra AHA-syror ofta orsakar.

Mandelsyra användes ursprungligen för att behandla huden efter laserbehandlingar. På grund av den extremt milda karaktär av denna syra så har den utmärkta läkande egenskaper som lugnar orolig eller skadad hud. Efter laserbehandlingarna så märktes de långsiktiga effekterna, att denna syra inte bara lugnade huden, den bidrog också till att minska ålderstecken, genom att förbättra utseendet av fina linjer och rynkor, allt utan att irritera huden så som andra alfahydroxysyror gjorde. Mandelsyra användes snart i en mängd olika hudvårdsprodukter för att skapa den ultimata nyttan. Förbättringarna för huden varar i åratal, genom att successivt minimera fläckar, ärr och linjer.

Tack vare upptäckten av mandelsyra så måste inte längre de med vuxenakne välja mellan aknefri hy och ungdomlig hy. Genom att använda en produkt som drar nytta av den naturligt milda, men ändå mycket starka mandelsyran är det nu möjligt att ha en ungdomlig hy som är smidig, strålande och frisk. Alla hudtyper, även de extremt känsliga, kan dra nytta av mandelsyra utan rädsla för irritation och rodnad.

Referenser

Läs mer om och köp mandelsyra på bebeautiful.se

Kategorier: Mandelsyra

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *