Glycolic acid

How glycolic acid helps post inflammatory hyperpigmentation

What is Glycolic Acid?

In order to understand how glycolic acid helps acne scars, we first must understand the definition and composition of the chemical itself. Glycolic acid, also known as hydroxyacetic acid, is the smallest member of the a-hydroxy acid family. It is colorless and odorless, and is known for its high solubility in water. This chemical is found in sugarcane, unripe grapes, pineapple, and various melons. It is isolated and extracted for various skincare uses.

Since its penetration ability is so powerful, glycolic acid is often used in professional chemical peels. You can also get at-home versions of treatments containing a milder amount, and many are loving the positive results they are obtaining. (mer…)

Glykolsyra

Hur glykolsyra hjälper mot akneärr och märken efter finnar

Vad är glykolsyra?

För att förstå hur glykolsyra hjälper mot akneärr, så måste man förstå  sammansättningen av kemikalien i sig. Glykolsyra, som heter ”glycolic acid” eller ”hydroxyacetic acid” på engelska, är den minsta α-hydroxisyran (AHA). Den är färglös och luktfri, och är känd för sin höga löslighet i vatten. Denna kemikalie finns i sockerrör, omogna vindruvor, ananas, och olika meloner. Eftersom den utvinns ur frukter kallas den ofta även för fruktsyra. Den isoleras och extraheras för olika användningsområden inom hudvård.

Eftersom dess inträngningsförmåga i huden är så stark används glykolsyra ofta i professionell kemisk peeling. Det går även att köpa glykolsyra för användning hemma, och många älskar de positiva resultat som de får. Glykolsyra för hemmabruk på 30 ml räcker till 20-30 behandlingar i hemmet och är ofta billigare än en enda behandling på en klinik eller salong. (mer…)