Precis som glykolsyra så är mjölksyra en AHA-syra.Mjölksyra framställs ur mjölk och används som en mycket mild kemisk peeling med liten eller ingen återhämtningstid. Eftersom mjölksyra är ett naturligt förekommande ämne i människokroppen så är risken liten att få en allergisk reaktion med denna typ av peeling. Därför är det ett bra val för förstagångsanvändare eller personer med känslig hud. Personer med torr eller fet hy kan också använda denna peeling och få bra resultat.Mjölksyra är speciellt bra för äldre hy.

Peeling med mjölksyra har ett antal fördelar, dessa är:

  • Exfolierande av hudytan
  • Djuprengöring av porer
  • Tonande av mörka märken
  • Förbättring av hyperpigmentering
  • Ljusare och klarare hy
  • Förbättrar utseendet på små rynkor
  • Stimulerar den naturliga kollagenproduktionen

Mjölksyra vs Glykolsyra

När det kommer till substansen så är mjölksyra tjock (men inte tjock som honung), klibbig och gulaktig medan glykolsyra är en mycket vattnig, klar vätska. Mjölksyra är dyrare, vilket är anledningen till att peeling med mjölksyra brukar kosta mer. Båda peelingar ger liknande resultat, men mjölksyrapeeling är mindre hård och tenderar att bleka hyperpigmentering bättre.

Om du väljer mellan en glykolsyra peeling och en mjölksyrapeeling och inte vet vilken du ska välja, testa mjölksyra om du aldrig har utfört en peeling innan eller om du har massor av mörka märken du vill bleka bort. När du upptäcker att du tål mjölksyra bra, kan du testa att använda glykolsyra nästa gång.

Både DermaStore och beBeautiful säljer mjölksyra och glykolsyra.

Vad du kan förvänta dig

Under peelingen kommer din hud kännas varm och bli rosa. Denna rosa färg kan sitta kvar i några timmar eller några dagar efter peelingen, men det är normalt och kommer att försvinna på egen hand, så länge du bär solskydd och håller dig borta från solen.Mjölksyrapeeling bränner inte eller gör så att din hud fysiskt flagnar speciellt mycket, om det inte är en riktigt hög koncentration.

Eftersom mjölksyrapeeling är mild, kan det användas säkert 1-2 gånger per vecka. Men det beror på din hud och vilka andra produkter du använder. Till exempel, om använder retinoider t.ex. tretinoin som finns i krämen aberela, är det smart att inte vara så aggressiv med mjölksyrapeeling eftersom din hud redan får en stark dos av exfoliering.

Liksom med all kemisk peeling kommer det sannolikt att ta flera behandlingar för att se resultat. Behandling i 6-8 veckor ger dig vanligtvis optimala resultat. Det kommer också att finnas vissa biverkningar, om än inte lika kraftiga som vid andra starkare eller djupare peelingar.

Kategorier: Mjölksyra

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *